Dutch

De vertaalslag

Rotstekening, Zuid Afrika

U wilt dat uw boodschap helder overkomt, of het nu gaat om een brief, een wervende presentatie van uw product of dienst of een belangrijk juridisch of technisch document. Omdat u uw doelgroep wilt bereiken en overtuigen. Met ruim twintig jaar ervaring in het vertalen van uiteenlopende teksten vanuit het Nederlands in het Engels voor zakelijke en particuliere klanten, kan ik u helpen helder en professioneel met uw klanten te communiceren in het Engels. Passie voor taal, aandacht voor details en oog voor een goede dienstverlening staan garant voor teksten waarmee u voor de dag komt.

Vakgebieden

Als beëdigd vertaler Nederlands-Engels verzorg ik vertalingen, desgewenst gewaarmerkt, van o.a. jaarverslagen, taxaties, zakelijke correspondentie, financiële teksten, verzekeringen, juridische teksten, marketing teksten, projecten van architectenbureaus, onroerend goed teksten en bestekken, en projectaanvragen (hoger en wetenschappelijk onderwijs).

Aanpak

Voordat ik aan een project begin maak ik een analyse en offerte op basis van brontekst, doorlooptijd en doelgroep om op deze manier zeker te zijn dat de vertaling straks voldoet aan al uw wensen. Tijdens het vertaalproces maak ik desgewenst gebruik van Trados Studio vertaalsoftware. De voordelen hiervan zijn snelheid, consistentie en terminologiebeheer. Dit kan belangrijk zijn in het geval van repeterende of soortgelijke teksten en zorgt voor consistentie in uw Engelstalige communicatie-uitingen. Met deze professionele software heeft de vertaler, in tegenstelling tot automatische (online) vertaalprogramma’s, altijd controle over het vertaalproces en de redactie. Kwaliteit is dan ook verzekerd.

Prijs

Dit hangt af van de aard en omvang van de te vertalen tekst. Als u wilt weten wat een vertaling zal kosten, neem gerust contact op voor een offerte. De prijzen variëren tussen EUR 0,10 per woord (volumekorting) en EUR 0,18 per woord voor meer gespecialiseerde of beëdigde teksten. Mijn uurtarieven variëren tussen EUR 40 en EUR 60, afhankelijk van het type tekst en de deadline.

Contact

U kunt hier contact met mij opnemen.